Een schrijfdocent zei eens: 'Een boek schrijven is zoiets als een vliegtuig bouwen in je slaapkamer.'

Dat herken ik wel. Je hebt een verhaalidee. Je creëert interessante personages, puzzelt op spanning, probeert de informatie in precies het juiste tempo vrij te geven en schuift en schrapt en schrijft zinnen opnieuw. Je probeert alle puzzelstukjes op de beste plek te krijgen. Het lijkt wel of je je vliegtuig met duizenden luciferhoutjes bouwt.

Je zit er zo met je neus bovenop dat je je afvraagt of je nog wel overzicht hebt. Heb je het verhaal nu echt op de beste manier verteld? Heb je alles wat er in zit er maximaal uit gehaald? En is het sterk genoeg om naar een uitgever te sturen?

Ik kijk graag met je mee. Voor een manuscriptanalyse lees ik het verhaal grondig. Ik maak aantekeningen bij bepaalde passages en ik schrijf een leesrapport met opmerkingen en aanbevelingen. Manuscriptanalyse kan schriftelijk, met een telefonische toelichting, en ik maak natuurlijk ook graag een afspraak om een en ander met je door te nemen. 

Een analyse kan je helpen om het verhaal voor jezelf zo goed mogelijk te krijgen, of om het in de sterkst mogelijke versie naar een uitgever te kunnen sturen.

De feedback die je krijgt bestaat altijd uit een mix van positieve punten en verbeterpunten.

Een analyse heeft een starttarief van 50,- voor het verslag en kost 6,- per 1000 woorden (beide bedragen ex btw).